Selecteer een pagina
Home » Blog » ENERGIE IS OVERAL » Reiki geven en ontvangen is zo fijn

Reiki geven en ontvangen is zo fijn

door | 3 okt, 2021 | ENERGIE IS OVERAL

Reiki geven en ontvangen is zo fijn

Waar is het ontstaan

Reiki is ontstaan in Japan. Het is het Japanse woord voor alles omvattende en alles doordringende levensenergie.
Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki.
Rei; betekent universeel en Ki; betekent levensenergie.
Elke levend wezen, dier, mens, bomen, planten bevat deze energie. Levensenergie zit om ons heen en ook in ons, 24 uur per dag.

Wat is Reiki

Reiki valt onder de alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Het is bedoeld als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling door gebruik te maken van de energie in alles. Het kan wat abstract klinken, dat weet ik maar het is niets meer dan levensenergie laten stromen daar waar het nodig is. Het kan je pijn verlichten maar je ook ontspanning en rust brengen. Reiki kan er voor zorgen dat je levensenergie weer kan stromen en dat kun je tijdens of na een behandeling ook echt waarnemen. Een mooi voorbeeld is het kusje van je opvoeder, bij pijn of verdriet, of je eigen hand die je knie aanraakt na een harde valpartij. Je geeft dan energie en warmte aan de plek en voelt dat de pijn vermindert door deze aanraking. Helaas zijn wij volwassenen vaak vergeten dat we over dit zelfhelend vermogen beschikken. Kinderen zijn hiervoor veel ontvankelijker. Ze staan ervoor open omdat ze beter kunnen voelen en minder in hun hoofd zitten.

Balans tussen lichaam en geest

Inmiddels erkent de reguliere gezondheidszorg ook dat er een balans moet zijn tussen lichaam en geest. En hoe mooi is het dat Reiki je hierbij kan helpen. Wel is het zo dat Reiki nooit een vervanger kan zijn reguliere gezondheidszorg. Het is een prachtige aanvulling wat je kan ondersteunen. Het is dus geen wondermiddel dat je kan helpen genezen. Wel kan het een herstel of proces positief beïnvloeden.

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit

Tijdens mijn behandeling zit je op een stoel of lig je op mijn behandeltafel. Kleding houdt je aan en eventueel dek ik je toe met een deken als je het koud hebt.
Door het opleggen van mijn handen op plekken waar het nodig is wordt de helende levensenergie doorgegeven. Het kan je blokkades wegnemen die jij ervaart als pijn, ongemak, leegte, verkramping of een emotie. De aanrakingen kunnen ook boven je lichaam plaatsvinden als je aanraken niet prettig vindt. De duur van een behandeling is ongeveer 60 minuten inclusief de voor en nabespreking.

Wat kan ik ervaren tijdens of na een behandeling

Deze ervaring is voor iedereen anders. Wat ik terug krijg van klanten is dat ze warmte, koude, tintelingen, ruimte en emoties ervaren. Soms ook een gevoel van misselijkheid of hoofdpijn. Naderhand kun je je fysiek en mentaal ontspannen voelen. Ook lichter, schoner en meer geaard. Klanten geven soms ook aan dat ze niets voelen of hebben gevoeld. In dat geval is het belangrijk te vertrouwen op dat wat je nodig hebt toch hebt ontvangen. Soms merk je dat pas een volgende dag of dagen later.

Wat kan een Reiki behandeling opleveren

– je gaat beter slapen
– je voelt je meer ontspannen en ervaart minder stress
– je ervaart meer energie en focus
– het versterkt je intuïtie en je komt meer in verbinding met jezelf
– het kan je pijn verlichten en het genezingsproces – positief beïnvloeden
– je komt beter bij je gevoel
– je laat oude patronen los
– het versterkt je immuunsysteem

Inmiddels geef ik al een paar jaar Reiki aan wie het wil ontvangen. En telkens ben ik weer verrast wat een behandeling in gang zet of oplevert. Mocht je dit ook willen ervaren, boek dan eens een Reiki behandeling. We bespreken van tevoren wat je intentie is van deze behandeling. En nadien is er ruimte om je ervaring te bespreken onder het genot van een heerlijk kopje thee. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. 

Ik ontmoet je graag.

Angelique

Over mij

Veiligheid en vertrouwen zijn mijn uitgangspunten tijdens de behandelingen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin