Selecteer een pagina
Home » Blog » BEWUST-ZIJN » Gronden, hoe doe je dat

Gronden, hoe doe je dat

door | 1 jul, 2020 | BEWUST-ZIJN

Landen, gronden, aarden en stevig staan. Het zijn allemaal benamingen die dezelfde betekenis hebben. Door met je beide voeten stevig op de grond te staan maak je contact met de aarde maar kom je ook in je kracht te staan. Je voelt als het ware een verbinding tussen de aarde en jezelf.

Doordat je letterlijk stevig in je schoenen staat ben je meer aanwezig in je lichaam. Juist die aandacht en aanwezigheid in je eigen lichaam maakt dat je stevigheid en stabiliteit voelt. Je raakt minder snel uit balans door je eigen gedachten of door wat er om je heen gebeurd. Aarden is heel essentieel en belangrijk voor ons allemaal. Het doel van aarden is dat er verbinding ontstaat tussen lichaam en geest. Slecht geaard zijn betekend eigenlijk dat je een ‘gebrek aan houvast in de wereld’ hebt.

Vaak heb ik ervaren dat vrouwen het moeilijk vinden om in verbinding te zijn met hun lijf. Ze ervaren veel klachten als piekeren, slecht slapen, dromerigheid, overprikkeling, introvert zijn, controle willen, spanningen in hun lijf, fysieke pijn, angst enzovoorts. Door niet goed geaard te zijn voel je minder regie in je leven en ben je als het ware stuurloos en kwetsbaar. Het kan je een angstig gevoel geven.
Aarden is eigenlijk aan de slag gaan met je lichaam. Het is echt niet zweverig omdat je bewust bezig bent met ZIJN. Het vraagt wel oefening en herhaling. Er zijn veel mooie oefeningen om te werken aan je lichaam en geest. Sporten en yoga, zingen en dansen, douchen en je huid verzorgen, lichamelijk contact geven en ontvangen, bewust ademen, wandelen en bewust genieten van de natuur, muziek maken en luisteren, enzovoorts.

Uiteindelijk zul je ervaren dat je meer grip hebt over je leven. Je ervaart veel bewuster wat er zich binnen in je afspeelt en daarbuiten. Je gaat je krachtiger voelen en maakt keuzes die bij je passen. Hoe mooi is het als je uiteindelijk bewust kan voelen dat je veerkracht heb. Ik neem een stevige boom vaak als metafoor. Tijdens een storm zie je hem mee bewegen met de wind. De boom deinst mee en je ziet dat hij veerkracht heeft. De stevige wortels zorgen ervoor dat deze boom overeind blijft.
Eigenlijk is het zo simpel. Ik wens je succes met AARDEN.

Over mij

Veiligheid en vertrouwen zijn mijn uitgangspunten tijdens de behandelingen

Gerelateerde artikelen

Wandelcoaching

Wandelcoaching

Wandelcoaching is een prachtige manier om in contact te komen met je lichaam en geest. Ik laat je door de vertraging tijdens de wandeling, mindful waarnemen en zijn. Je zult merken dat je steeds meer uit je hoofd gaat en meer in je lijf zakt. De energetische oefeningen en symbolen uit de natuur gebruik ik als symbolen of metaforen om meer in contact te komen met je gevoel.

lees verder
KOUD douchen is HOT

KOUD douchen is HOT

Koud douchen is helemaal in! Je leest en hoort er veel over. En dat is niet voor niks. Koude training heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen.
Voor veel mensen is het een uitdaging om met koud douchen te beginnen. Maar ben je eraan gewend bent dan wil je eigenlijk niet anders meer. Deze ervaring deel ik zelf ook. Voordat je met deze ervaring gaat beginnen wil ik je eerst laten weten wat koude training voor voordelen oplevert.
Tijdens de koude training zijn je ademhaling en mindset van groot belang. Waarom lees je verder in het blog. Daarnaast heb ik 10 tips voor je uitgewerkt hoe te beginnen met koude training onder de douche.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin