Selecteer een pagina

Landen, gronden, aarden en stevig staan. Het zijn allemaal benamingen die dezelfde betekenis hebben. Door met je beide voeten stevig op de grond te staan maak je contact met de aarde maar kom je ook in je kracht te staan. Je voelt als het ware een verbinding tussen de aarde en jezelf.

Doordat je letterlijk stevig in je schoenen staat ben je meer aanwezig in je lichaam. Juist die aandacht en aanwezigheid in je eigen lichaam maakt dat je stevigheid en stabiliteit voelt. Je raakt minder snel uit balans door je eigen gedachten of door wat er om je heen gebeurd. Aarden is heel essentieel en belangrijk voor ons allemaal. Het doel van aarden is dat er verbinding ontstaat tussen lichaam en geest. Slecht geaard zijn betekend eigenlijk dat je een ‘gebrek aan houvast in de wereld’ hebt.

Vaak heb ik ervaren dat vrouwen het moeilijk vinden om in verbinding te zijn met hun lijf. Ze ervaren veel klachten als piekeren, slecht slapen, dromerigheid, overprikkeling, introvert zijn, controle willen, spanningen in hun lijf, fysieke pijn, angst enzovoorts. Door niet goed geaard te zijn voel je minder regie in je leven en ben je als het ware stuurloos en kwetsbaar. Het kan je een angstig gevoel geven.
Aarden is eigenlijk aan de slag gaan met je lichaam. Het is echt niet zweverig omdat je bewust bezig bent met ZIJN. Het vraagt wel oefening en herhaling. Er zijn veel mooie oefeningen om te werken aan je lichaam en geest. Sporten en yoga, zingen en dansen, douchen en je huid verzorgen, lichamelijk contact geven en ontvangen, bewust ademen, wandelen en bewust genieten van de natuur, muziek maken en luisteren, enzovoorts.

Uiteindelijk zul je ervaren dat je meer grip hebt over je leven. Je ervaart veel bewuster wat er zich binnen in je afspeelt en daarbuiten. Je gaat je krachtiger voelen en maakt keuzes die bij je passen. Hoe mooi is het als je uiteindelijk bewust kan voelen dat je veerkracht heb. Ik neem een stevige boom vaak als metafoor. Tijdens een storm zie je hem mee bewegen met de wind. De boom deinst mee en je ziet dat hij veerkracht heeft. De stevige wortels zorgen ervoor dat deze boom overeind blijft.
Eigenlijk is het zo simpel. Ik wens je succes met AARDEN.